Dördüncü Sanayi Devriminden Bir Kazanım: Akıllı Fabrikalar

birevim kredisiz ev

13Sanayi sektörü ülkelerin gelişmesinde çok büyük yerde rol oynuyor neticesinde çağımızın en büyük hedefi birçok alanda daha hızlı ve daha hatasız aletler veya benzeri endüstriyel ürünler üretebilmek. Bu konuda ülkelerde kendi aralarında rekabet içerisinde oluyorlar. Örneğin küçük ev aletleri akıllı bilgisayarlar, işte bunlar insanların hayatlarını pratikleştiren ve akılcı olup insanların yüklerini azaltan etkilerdir. Gerekirse arabalar yeni çıkan teknolojilerin çoğu yakıt tasarrufu  ve ekolojik döngünün zarar gelmemesi için EKO Sistem teknolojisiyle çıkarılan yakıt türü ona göre olan enjeksiyon seviyesi en üste çıkarılan kullandığımız araçlar da olabiliyor.

Sanayi Devrimi Nedir?

Sanayi Devrimi ilk olarak İngiltere’de başlayan 18.yy. sonları 19.yy. başlarına doğru olan, ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan teknolojik harekettir. Çünkü insan nüfusu hızla çoğalıyor ve ihtiyaçlara insan gücü tek bir elden yetişemiyor dolayısıyla buharlı trenler olsun vb. gibi kolaylık sağlayan ülkelerden ülkelere seyahat etmemizi sağlayan aletler yapılıyor bunlar ise kapitalist sistemin başlangıcında önemli unsurlar oynuyor. İşte insan bu buluşlar ve kolaylıklar sayesinde rahata alışıp her ne kadar olursa olsun doyumsuz bir hale gelip hem kendi için bir üstünü arıyor hem etrafı için dolayısıyla bu süreç git gide akıllı alet kullanımı ve pratikleşmeden geçiyor.

4.Sanayi Devrimi Nedir?

13Akıllı Fabrikalar insanların geleneksel olarak tıkış tıkış çalışması yerine daha bilinçli ve gene insan kontrolü dahilinde neredeyse sınırlarını günden güne geliştiren robotik fabrikalardır.Bunlar bir insana göre çok daha hızlı makinede ise bir problem çıkmadığı  takdirde çok daha güçlü ve çok daha verimli üretim yapmanızı sağlayacak olan Akıllı Robotlar bulunan kuruluşlardır. Neticesinde her şey insanlık için hem fabrika sahibi kendini düşünüp maliyeti azaltıp hem de müşteriye daha hızlı üretimden dolayı daha çabuk hizmet etmektedir.

Akıllı Fabrikaların Amacı Nedir?

Akıllı fabrikalar kesinlikle daha dikkatli ve daha seri üretim için insanların hizmetine sunulmuş fabrikalardır.Bunlar Yapay zeka adı altında verilen içlerinde insanların büyük çabalar ve emeklerle kurdukları makinelerden oluşan kurumlardır.Ve malesef nüks eden Covid-19 dan dolayı hem insanların dip dibe olmayacağı alanlardan oluşur. 4.Sanayi Devrimi akıllı fabrikalar ile yeni bir yüzyılın kapılarını açıyor.

Akıllı Fabrikaların Avantajları-Dezavantajları nelerdir?

Akıllı fabrikalar daha önce de söylediğimiz gibi robotlardan oluşuyor neticesinde bunlar programlamalarında hata olmadığı sürece kendileri de hata yapmıyorlar neticesinde insan bedeni gibi uyku, beslenme hatta psikolojik faktörlerden etki altında kalmayıp normal işleyişlerine devam ediyorlar, bulut teknolojileri programlarında yardımcı oluyor ve işleri daha da hızlandırıyor. Peki, biz vatandaşlara ne gibi avantajı oluyor. Eğer bunları kullanmayı yönlendirmeyi bilen insanlardan isek  eğitimini almışsak yeni iş imkanı doğuyor, eğer ürünleri yetiştiremiyor isek bu makinelerden aldığımızda müşteriye arz-talep ilişkisini üretim seriliğinden dolayı daha da sıkı kurabiliyoruz.AR-GE ye zaman kalıyor neticesinde hizmet edip karşılık alıyoruz.Fakat dezavantajları da unutmamak gerekiyor evet en büyük sorun ise artık insan gücü emeği ve ihtiyacına pek yer kalmıyor bu da işsizlikte büyük bir rol oynuyor.Aslında tamamen dengeye hem faydası olan hem zarar olan bir sistem iyiliği kolaylığı olduğu kadar iş arayan insanlara da kullanacakları güç yerine robotlara öncelik tanınmış oluyor.Buda büyük krizlere neden olup ekonominin gelişse bile insanların ihtiyaçlarını karşılamaları için elde edecekleri gelirden alıkoyuyor.

Gelecekte Bizi Neler Bekliyor?

Bu konu ise gerçekten kafa karıştırıcı nasıl ki bundan önce üretilenleri hayal bile edemiyorduk, şimdi ise bu kadar geliştikten sonra hayal etmek bir hayli zorlaşacak gibi duruyor, ama tek değişmeyen şey var insanların daha çok isteğinin olması ve bu isteklerinden dolayı kapitalist sisteme destek vermeleri ve dolayısıyla insan gücünün yetişemeyeceği hızlara çıkacak olan teknolojide işsizlik sayısının artacağı Örneğin 2000′ li yıllarda Helikopter ve Kameraman vardı önemli bir haber yapabilmeleri için Şimdi İse “Drone” var bakın bir Drone Hem helikopter pilotunu hem de kameramanı işsiz bırakabiliyor.

birevim
Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × two =