Rahatlamak İçin Para Harcamayın

birevim kredisiz ev

Herkesin parayla ve tasarrufla ilgili ilişkisi çok farklıdır. Bu ilişkiyi çözmek için hem bazı şeylerin alınmadan hayatın devam edebileceğini hem de bu şekilde tasarruf edilebileceğini öğrenmeniz gerekecektir. Bunları nasıl yapacağınızı merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

Duygusal Rahatlama İçin Para Harcamayın

Hepimizin yaptığı gereksiz alışveriş çeşitleri vardır. Moral alışverişi, kendimizi ödüllendirme alışverişi, gevşeme alışverişi gibi… Duygusal olaylar daha çok para harcamımızı sağlamaktadır fakat bunu önlemek ise, sizin elinizdedir. Kendimizi ödüllendirmemiz ve moral vermemiz elbette iyidir fakat burada dikkat etmeniz gereken nokta, bunu ne kadar sık yaptığımız ve harcadığımız miktarlardır.

Almak İstediğiniz Şeyin Fiyat Değerlendirmesi

Her gün yapılan ve alışkanlık olan harcamalar vardır. Kahve içmek veya çay içmek gibi örneklendirebilirsiniz. Günlük 4 TL bir çay için verdiğinizi varsayarsak, yılda toplam 1460 TL yapacaktır. Günlük ve alışkanlık olarak yaptığımız bazı harcamalar uzun vadede hatrı sayılır miktarlara dönüşebilmektedir. Bu alışkanlıklarımızı biraz azaltarak, buraya harcadığımız parayı tasarruf etmek için kenara ayırabiliriz.

Nakit Ödeme Yapın

Kredi kartı kullanımı çok zordur. Aslında kredi kartını yönetmek zordur. Elimizde somut bir para olduğunda harcarken daha dikkatli davranırız ve tasarruf ederiz. Kredi kartları böyle değildir, soyut harcamalar olduğu için gereksiz şekilde harcayabiliriz. Bu yüzden tasarruf etmek için nakit ödeme yapmanız en doğrusu olacaktır.

Düzenli Para Harcatan Alışkanlıklarınızı Bırakın

Her hafta sonu alışveriş yapıyorsanız veya her gün kahve içiyorsanız bunları bırakmak gerekmektedir. Fırsatınız varsa dışarıda yapacağınız tüm aktiviteleri evde yapmak bütçenize olumlu yansıyacaktır.

Zamanınızı Alışveriş Sitelerinde Geçirmeyin

Herkes sadece bakacağım diye alışveriş merkezinde mağazalara veya internet üzerinde alışveriş sitelerine veya uygulamarına girer. Bu girişler, sadece bakacağım şeklinde ilerlemez. Alışveriş merkezleri veya internette yer alan alışveirş siteleri, alışveriş yapmanız için özel olarak tasarlanmış ve renklendirilmiştir. Bu sistem, yemek restoranlarında kırmızı rengin kullanılması gibidir. Kırmızı rengin insanları acıktırdığı ve dışarıdan yemek almaya teşvik ettiği doğrulanmıştır. Sadece bakacağım cümlesi de bunun gibidir. Sadece bakmak kalmazsınız ve gereksiz alışveriş yaparak para harcamış olursunuz. Bu yüzden ihtiyacınız yoksa, sadece bakacağım diye mağazalara girmeyin.

birevim
Paylaş

5 Comments

  1. Arif Polat Reply

    Günümüzde maalesef bu çok kötü bir alışkanlık. Para harcayarak alışveriş yaparak kafa dağıtalım diyorlar, ancak gerçek rahatlama bu değil gerçekten. Hobiler bulmak daha güzel oluyor rahatlamak için

  2. Mustafa Gül Reply

    Günümüzde bu alışkanlığı hepimiz yapıyoruz, işte kafa dağıtmaya kahve içmeye gidelim diyoruz ve ünlü bir markadan kahve alıyoruz 25-30 TL 🙂 2 güne bir yapsak aylık 150-200 TLye yakın bir bütçe harcıyoruz ki bu sadece bir kişinin bi yarım saatlik aktivitesi 🙂

  3. Leyla Aydın Reply

    Para harcamayı kısıtlayarak yatırım yapmaya başladım, gerçekten çok boş şeylere harcama yapıyormuşum 🙂

  4. Bayram Arslan Reply

    Rahatlamak için para harcamayı maalesef biz çok seviyoruz ve buna finansal özgürlük diyoruz 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 + 4 =