Kendinizi Geliştirmenin Yolları

birevim kredisiz ev

Hayatın içerisinde ister istemez birçok insanla birbirimizi tanımasak dahi rekabet içerisinde yer alıyorsunuz. İstediğiniz okula gitmek, istediğimiz işe girmek, istediğimiz evde, istediğimiz hayatı yaşamak istiyorsak bizimle aynı hayallere ve hedeflere sahip olan insanlardan bir adım önde olmak gerekiyor.

Hatta günümüzde şartlarında bir adım önde olmak yeterli olmuyor. Birkaç adım öne atmak gerekiyor. Çünkü gelişen teknoloji sayesinde her konuda her insan hakkında anlık bilgiye sahip olmamız mümkün oluyor. Bu sayede onların ilgi alanlarına ve başka konularda bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Bu nedenle kendinizi geliştirmeniz büyük önem taşıyor. Bunun için tercih edeceğiniz birçok farklı yol vardır.

İyi bir hayat yaşamak ve kendinizi yüksek bir noktada hayatın içerisinde konumlandırmak istiyorsanız yapmanız gereken kendinizi geliştirmek olacaktır. Bunun için yapmanız gereken birçok aktivite bulunuyor.

Her Gün Kitap Okuyun

Hayal kurmak, zihninizi sürekli olarak çalıştırmak istiyorsanız yapmanız gereken kendinizi geliştireceğiniz aktiviteler yapmak olacaktır. Günde 10 sayfa dahi olsa kitap okuyarak işe başlayabilirsiniz. İsterseniz hedefinize yönelik kitaplar okuyabilir isterseniz de farklı bir hayal dünyasına giriş yapabilirsiniz.

Yeni Bir Dil Öğrenin

Dil öğrenmek günümüzde en önemli konulardan bir tanesidir. İngilizce en çok tercih edilen dil olsa da Çinçe, Almanya, Fransızca, Flemenkçe, Rusça ve daha birçok farklı dili de öğrenebileceğiniz alanlar arasına yazabilirsiniz. Bu size diğer insanların arasında bir adım öne gitme şansı sunacaktır.

Bir Kursa Gidin

Kendinizi geliştirmek için bir kursa gitmek önemlidir. Kitap yazma kursuna gidebilir, dans kursuna katılabilir, yüzme kursuna başlayabilirsiniz. Bu kurslara gittikçe aslında ne kadar farklı alanlar hakkında birçok detaylı bilgiye sahip olabileceksiniz. Bu da beklemediğiniz kapıların size açılmasına sağlayacağını göreceksiniz.

Korkularınızın Üzerine Gitmeye Odaklanın

Bir insanın ilerleyememesinin en büyük nedenleri arasında korkuları gelmektedir. Siyasetçi olmak istiyorsanız ve topluluk önünde konuşma korkunuz varsa bunun üzerine gitmelisiniz. Yükseklik korkusu, karanlık korkusu ve daha birçok korku türü vardır. Bu konularda ileri gitmek size beklediğinizden daha fazlasını kazanma şansını sunacaktır.

Elinizde ki Becerileri Arttırın

El becerisine, dil becerisine veya farklı bir konuda beceriye sahip olabilirsiniz. Ancak bu konuda sizinle aynı seviyede birçok kişi olabilir. Onların önünde yer almak ve beklediğinizden fazlasına sahip olmak istiyorsanız bu konuda ileri adım atmaya odaklamanızda fayda var.

Erken Kalkın

Hayat kısa, erken kalkan erken yol alır. Bunu unutmayın, sabahları normal insanlar 8’de kalkıyorsa sizler 7’de veya 6’da ayakta olmaya odaklanın. Bu size uzun bir gün sunacaktır. Birçok faaliyeti yapamadığınızı veya zamanın yetmediğini düşünüyorsanız bu sayede kendinize gelişim sağlamanıza yardımcı olacak ekstra zamanlar kazandırabilirsiniz.

Egzersiz Yapın

Birçok insan günümüzde halsiz olduğundan ve canının hiçbir şey yapmadığından şikayetçi olmaktadır. Bunun sebebi fiziksel olarak hazır olmamanızdan kaynaklanıyor diyebiliriz. Bunun için haftalık bir egzersiz rutini oluşturmanızda fayda var. Günde 30 dakika ile buna başlayabilirsiniz. Günler geçtikçe bu süreyi uzatmanız daha kolay olacaktır.

Kendinize Bir Hedef Belirleyin

Hedef belirlemek hangi konularda kendinizi geliştirmeniz gerektiğini gösteren bir yol haritası çizmenize yardımcı olacaktır. Bu herhangi bir şey olabilir. Bir not belirledikten sonra ilerlemek ve beklenenden fazlasına ulaşmak istiyorsanız bu sizin için en iyi seçenek olacaktır.

Konfor Bölgenizden Çıkın

Kendinizi geliştirmek istiyorsanız yapmanız gereken kendiniz rahat hissettiğiniz alandan çıkarmalısınız. Bu başta zorlayıcı olsa da sizin gelişmeniz ve kendinizi daha rahat ifade edebilmeniz açısından büyük bir öneme sahip olacaktır.

birevim
Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 + 19 =