Vekâletle Kredi Veren Bankalar

birevim kredisiz ev

Bankacılık işlemleri yeni yüzyılın özellikle pandemi şartlarına göre değişmeye devam ediyor. Pandemi döneminde ülkesine giriş yapamayan birçok kişi güvendiği avukatlık bürolarına ya da yakınlarına vekâlet verdi.

Bu vekâletler ile kredi dahi kullanmak mümkün olabiliyor.  Hastalık ve yurtdışında yaşaması sebebi ile insanlar vekâlet ile işlem yapabiliyor.

Vekâlet ile bankalarda hangi işlemler yapılabilir?

Vekâlet birçok farklı şekilde hazırlanabiliyor. Yani vekâlet ile birçok işlem yapılabilir.  Ancak mutlaka vekâletin üzerinde detaylar belirtilmelidir.  Bankalarda vekâlet aracılığı ile işlem yapılabilir. Örneğin;

  • Hesap Açma
  • EFT, Havale
  • Kredi Alma
  • Talimat Verme

Vekâletname İçin Gerekli Belgeler

  • Vekâlet verecek ve alacak kişinin kimlik belgeleri gerekiyor.
  • Her iki kişi içinde 2’şer resme ihtiyacı var.
  • Kurumsal bazda vekalet verilecek ise yetkili kişiden farklı belgelerde talep edilir.
    • Şirketin imza sirküleri,
    • Kimlikleri,
    • Vekâlet verilecek konuların yer almış olduğu bir belge,

Vekâletnameyi noter onayı ile kullanabilirsiniz. Noter hazırladığınız evraklara dayanarak bir belge hazırlar ve açık ifadeli bir evrakı noter onayı ile teslim eder.   İmzaların atılması ve noter mührünün vurulması ile vekâletname kullanılabilir.

Krediler ödeme taahhüdü ister o sebeple noterden alınan vekâlette ilgili detaylara yani yetkilere yer verilmesi çok önemlidir.  Kredi alırken gelir ve gider dengelerinize dikkat etmeniz önemlidir. 

Vekâlet İle Bankadan Para Çekilebilir mi?

Eğer vekâletname üzerinde para çekebileceğine dair yetkisi varsa elbette şubeye giderek vekâletname ile para çekebilir.  Bu durumlarda dilerse şube personeli vekâlet veren kişiyi arayarak teyid alabilir.

Vekâletnameyle Para Çektirecek Kişilerin Dikkat Etmesi Gerekenler

Vekâletname üzerinden bir limit belirleyin ve vekâletname sınırsız olmasın. Bu şekilde para çekilirken ya da vekâlet ile kredi çekilirken sınırlama vekâlet veren kişiyi koruyacaktır.

Vekâlet Nasıl İptal edilir?

Vekâletnamenin düzenlenmiş olduğu notere gitmeniz gerekir. Ardından azilname alınır ve vekâlet sahibi kişiye gönderilir. Bir azilname de paranın çekilmiş olduğu banka şubesine gönderilerek iptal gerçekleştirilir.  Bu şekilde vekâlet alan kişinin hakları iptal edilmiş olur.

Vekâlet ile birçok bankadan kredi kullandırabilirsiniz.  Bununla ilgili özel sitelerde kredi hesaplama araçlarını kullanarak öncelikle en uygun fiyatlı kredi avantajını tespit edebilirsiniz.

birevim
Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eleven − 1 =