Birevim BDDK’ya Bağlı Mı?

birevim kredisiz ev

Birevim uzun yıllardır insanlara tasarruf finansmanı yöntemiyle ev, araba ve arsa alma hizmeti veren bir şirkettir. Şirketin sunduğu hizmetler faizsiz ve peşinatsız olması sebebiyle insanlar tarafından çok farklı şekillerde değerlendiriliyor.

Kimileri hayalini kurdukları ve ihtiyaç sahibi oldukları evleri almak için bu yöntemi tercih ederken, bazı insanlar yatırım için bu sistemi tercih ediyor. Bu şekilde hizmet veren çok sayıda şirketin olması sebebiyle insanların aklında sürekli yeni soru işaretlerinin oluşmasını da beraberinde getiriyordu.

BDDK Birevim ve diğer bu türden hizmet veren şirketleri ilgilendiren bir yasa çıkardı. Bu yasa sayesinde şirketin kurulum şartları ve hizmet şartları belirlenmiş oldu. Artık bu hizmeti verecek şirketler belirlenen şartları sağlamadan sektörde barınma şansına sahip olmayacak diyebiliriz. Birevim yasal mı sorusuna bu yasanın onaylanması ve Birevim’in de bu yasa kapsamında onay alması sayesinde “Evet” demek daha doğru bir hal oldu. Öz sermayesi, imzalanacak sözleşme detayları ve birçok konu yasa kapsamında belirleniyor.

Birevim Devlet Güvencesi Var mı?

Birevim devlet güvencesi var mı sorusu bu şirketten hizmet almak isteyenlerin en çok sorduğu sorulardan birisi oluyor. Bunun merak edilme sebebi şirketin başına bir kötü durum geldiğinde örneğin iflas kararı açıklandığında insanların mağdur kalmak istememesinden kaynaklanıyor.

Bunun sebebi çok uzun vadeli ev alınması ancak evlerin teslim tarihinin kura ile belirlenmesinden kaynaklanıyor. Konut kredisi çekerek ev almak isteyenler evlerine hemen sahip oluyor daha sonra ödeme yapıyorlar. Ancak bu beraberinde yüksek bir maliyetin de ortaya çıkmasına sebep oluyor.

Bu tür bir işte sorun yaşanmaması için devlet güvencesinin 2021 yılından itibaren artık var olduğunu söyleyebiliriz. 100 milyon TL’in altında öz sermayesi bulunan hiçbir şirket artık bu şekilde hizmet verme şansına sahip olmuyor. Birevim BDDK tarafından belirlenen bu ve bunun gibi diğer şartları da sağlayarak onay almayı başardı. Bu durum şirketin sağlamlığını ve güvenirliğini de tamamen bağlamış oldu diyebiliriz.

Birevim ve BDDK Bağlantısı Nedir?

Birevim ile BDDK bağlantısı çıkarılan yasa ile netleşmiş oldu. Tasarruf finansmanı hizmetiyle ev veya arsa sahibi yapan şirketler öncelikle BDDK’dan onay alması gerekiyor. Birevim bu onayı yasa çıktıktan sonra alan ilk şirketler arasında yer alıyor.

Birevim BDDK’ya bağlı mı sorusu bu açıdan büyük önem arz ediyordu. Artık bu soruya net bir şekilde rahatça “Evet” dememiz mümkün oluyor. Hem şirketin kendi sitesinde hem de BDDK üzerinden yapacağınız arama da bu onayı sizlerin görmesi mümkün olacaktır.

Bankalara uygulanan bazı şartların bu tür şirketlere de artık uygulanması, bu tür sebeplerden dolayı zarar görebilecek olan insanların rahatlamasına imkan tanımış oldu.

birevim
Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 − 2 =