30 Yaşını Gelmeden Edinmeniz Gereken Tasarruf Alışkanlıkları

birevim kredisiz ev

Sizi yaşamınız boyunca takip edecek alışkanlıklar 20’li yaşlarınızda oluşur. Kariyer planlamanız ve hatta bir aile kurmaya hazırlanabileceğiniz yaşam aşamasıdır, bu da kendiniz için hedefler koymayı ve tasarruf etmeye başlamayı daha da önemli hale getirir. Kısacası, 20’li yaşlarınızda iyi finansal alışkanlıklar edinirseniz, gelecekte finansal olarak çok daha iyi bir yerde olacaksınız.

Özellikle 20’li yaşlarınız için çabalamanız gereken beş tasarruf hedefi vardır.

Acil Durum Fonu Oluşturun

20’li yaşlarınızdaki en önemli tasarruf hedeflerinden biri, planlanmamış giderler için ayırdığınız bir para havuzu olan acil durum fonu oluşturmaktır. .

Beklenmedik yaşam olayları meydana geldiğinde, iş kaybı, hastalık gibi; fon mali durumunuz için bir sigorta poliçesi olarak hareket eder; Örneğin, tıbbi bir acil durumunuz veya ani bir iş kaybı ya da cihaz arızanız varsa, acil durum fonunuzdaki parayı kullanarak para ödeyebilirsiniz, böylece tasarruflarınıza dalmanıza ya da borçlanmanıza gerek kalmaz.

20’li yıllarınızda tasarruf ettiğiniz miktar, işinizin istikrarı, geliriniz, sahip olabileceğiniz borçlar ve tek ya da çift gelirli bir hane halkı olup olmadığınıza göre belirlenecektir. Nihai hedefiniz, üç ila altı aylık yaşam masrafları tutarında bir acil durum fonu oluşturmak olmalıdır. Ancak bütçelemeye ilk başladığınızda, altı ay boyunca acil durum fonunuza her maaş tutarının en az % 2’sini tahsis etmek için muhafazakâr bir tasarruf hedefi belirleyin. Ardından, acil durum fonunuzu zaman içinde oluşturmak için bu miktarı her altı ayda bir % 1 ila % 2 oranında artırın.

Emekliliğinize Katkıda Bulunun

Emekli olmak için yeterli paraya sahip olmanın anahtarı, hayatın erken dönemlerinde bir emeklilik hesabına para ayırmak için bir tasarruf hedefi oluşturmak ve emekli olana kadar düzenli olarak ödeme yapmaya devam etmektir. İdeal olarak, ilk işinize girer girmez emeklilik için tasarruf etmeye başlamalısınız. 30 yaşına gelmeden edindiğiniz tasarruf alışkanlıkları bir tasarruf veya yatırım hesabında ne kadar çok tasarruf ederseniz, paranız o kadar artar ve emeklilikte o kadar çok rahat edersiniz.

Yatırım Yapmaya Başlayın

Emeklilik hesaplarınızın dışında servet oluşturmak istiyorsanız, aksi takdirde düşük faizli tasarruflara veya para piyasası hesabına yatırdığınız paraya yatırım yapmayı düşünün. Emeklilik tasarrufunda olduğu gibi, faizleri birleştirmek yatırım paranızı daha hızlı büyütmenize yardımcı olacaktır ve ne kadar erken başlarsanız o kadar avantajlı olursunuz.

birevim
Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seven + 5 =