Artık dünyamızın teknoloji dünyası olduğunu hemen her geçen gün daha net şekilde anlıyoruz ve çıkan aletler bunu bize kanıtlayıp üstelik ne kadar karşı koymaya kalksakta dayatıyor,peki sadece bizlerin ihtiyacı mı? Elbette, hayır? Çocuklar için bir şeyler öğrenmek çok kolay, peki bu teknoloji ile nasıl yapılabilir evet! kullanılması net olan ve en gerekli alet olan telefon ve benzeri pad bilgisayar laptop gibi dijital ekrana sahip olan çeşitli aletler ile öğrenecekleri bir çok şey ve vakit geçirecekleri o aletlerde bulunan birçok uygulamalar var biz de hem kendi çocuklarımızın hem de ilgimiz alakamız bulunan çocuklara bu konuda nasıl yardımcı olabilir tabiî ki (BİLİNÇLİ KULLANIM TARİFİ veya BİLİNÇLİ KULLANIMA ALIŞTIRMA KONTROL ETME DURUMU) ile.Peki bunları standart olarak her yaş grubuna aynı şekilde mi uygulamak veya uygulatmak gerekir.Cevap ise hayır her bir yaş grubunun farklı etkileri ve metabolizmalarının farklı yapıları var.Bunlar ise farklı yaş grubu kategorisi oluşturuyor.
18 Ay 2 Yaş Aralığı
Bu yaş aralığında çocukların pedagojik faktörleri değişik olduğu için ve kontrollerinin kendi ellerinde olamayacaklarından dolayı sizin eğitimini alıp veya minimum bu konu hakkında bilgi edinip kontrolü asla çocuğa bırakmamanız gerekir, Muhakkak bir pedagog yardımı ile önce sizin doğru seçimi yapmanızda sonrasında ise ebeveyni olduğunuz çocuğun veya sorumluluğunuz altında olan ufaklığa doğru seçim olarak uygulamanız gerekir, pedagogların önerdiği çeşitli seyir tavsiyelerine muhakkak uyup çocuğa ona göre bir şeyler izletmeniz gerekir, tabiî ki süre zarfı da çok önemli bir husustur. O yaş aralığı için önerilen zaman Günde Maksimum 5 dakika olmalıdır gerisi zararlı olacaktır.
2-8 Yaş Aralığı
Bu yaş aralığında çocukların dile gayet yatkın oldukları ve dil öğrenme açısından en verimli olduğu dönemdir. Çocuğunuza muhakkak düzenli bir şekilde birçok dil öğretebilirsiniz, dolayısıyla bu onlara ilerde bir birey olduğuna avantaj sağlayacaktır. Bu dönemde tabiî ki çocuk gene 18 yaşına gelmiş bir birey kadar sorumluluk sahibi olmayıp farkındalığı da yaşının gayet ufak olmasından dolayı, bilinçli bir seçim yapamayacaktır. Bu konuda iş gene sizlere düşüyor burada da gerek araştırma gerek uzman tavsiyesi gerek ise bu konuda örnek alabileceğiniz ebeveynlik yapmış tanıdıklarınız olacaktır. Bu dönemde çocuğunuzun izlediği şeylere sizler de iştirak etmeniz gerekir ve çeşitli saat aralıklarında gerektiğinde en başta sağlığı sonra ise sıkılmaması ve tam fayda sağlaması için zaman dilimine çok büyük önem vermeniz gerekecektir. Çocuğunuza veya sorumlu olduğunuz çocuk ile birlikte izlediğinizde onlar ile muhatap halinde olursanız ve eğer yabancı dili siz de biliyorsanız çok dikkatini dağıtmanın iletişime geçtiğinizde öğretimine destek vermiş olup dil gelişiminde en büyük katkılardan birisini sağlamış olursunuz.
5 Yaş Üstü Dönem
Bu dönemde çocukların oyuna önem verecektir çünkü oyun dönemleridir bu konuda onlara faydası olacak ve güzel zamanlar geçireceği uygulamaları bulup yardımcı olabilirsiniz.Gene iş size düşüyor çünkü bilinçli olarak bir ebeveyn o yaşa uygun oyunları ayırt edebilecektir.Sırf seçimi onlara bırakırsak çeşitli tramvatik programlara maruz kalabilirler.
İlköğretim Dönemi
Bu dönem çocuğunuz ve genel olarak çocuklar için daha farkındalık yarattıklarını bireysel olarak daha özgür hissettikleri ve dolayısıyla isyan edebildikleri dönemdir, sizi velisi olarak çok fazla kaile almamayı tercih edip, kafalarının dikine gitmeyi tercih edebilirler onlara yaşının ve büyümenin vermiş olduğu özgüven seçecekleri uygulamalar veya dijital ekranın başında vakit geçirecekleri her bir görüntü ile zararlı duruma düşebilirler psikolojileri de yıpranabilir, o yüzden ebeveyn olarak kullanılan çeşitli sitelere ve uygulamalara kesinlikle firma ile bağlantıya geçip veya kendi imkanınızla kısıtlama getirmeniz mecburidir.
Bir cevap yazın