Derin Dondurucunun Ömrü Nasıl Uzatılır?

birevim kredisiz ev

Belirli bir cihazın kullanım ömrünü belirlemede birçok faktör vardır. Bununla birlikte, düzenli bakım, cihazınızın uzun ömürlülüğünü korumaya yardımcı olabilir, böylece pahalı servis aramalarından kaçınmanıza ve elektrik faturalarının düşmesi ile avantajlı olursunuz.

Yerleştirme Nasıl Yapılmalıdır?

Çoğumuz buzdolabının nereye yerleştirilmesi gerektiğini gerçekten dikkate almıyoruz. Normalde mutfakta tahsisi için oyulmuş kullanışlı bir köşe var ise de uygun olan bu değildir. Elektrik bağlantısına yakın ise hemen burada konumlandırabiliyoruz. Ne yazık ki, burası her zaman olması için en iyi yer olmayabilir. Derin dondurucu havalandırma eksikliğinden dolayı, büyük miktarda ısı üretebilir. Bu sebeple motor ve kompresör daha fazla çalışır ve bu da cihazın ömrünü kısaltır.

Peki, nasıl yerleştirmelisiniz?

  • Fırına uzak,
  • Direkt güneş ışığından uzak,

Seçim konusunda yetersizseniz, mikrodalga fırın ile derin dondurucu arasına bir parça yalıtımlı levha yerleştirerek, pencerenin perdelerini kapatarak ve derin dondurucunun yanındaki ısı havalandırma deliğini kapatarak bu sorunları azaltabilirsiniz. Derin dondurucunun düzgün çalışması için, buzdolabınızın oluşturduğu ısının dağılmasına yardımcı olarak, havanın dolaşımına izin vermek üzere duvardan birkaç inç uzakta tutun.

Derin dondurucuyu temiz tutun

Buzdolabı ve dondurucu her zaman temiz tutulmalıdır. Yiyecek artıklarını buzdolabından çıkarmaya ek olarak, yoğunlaştırıcı serpantin fırçası kullanarak kondenser serpantinlerini temiz tutmak da hayati önem taşır. Dondurucuyu temizlerken, fişini prizden çekin ve içindeki tüm yiyecekleri çıkarın, ardından temiz suyla durulamadan önce kabartma tozu çözeltisiyle silin. Bunu düzenli olarak yaparsanız, buzdolabı en iyi şekilde çalışacak ve ünite ile çok fazla buzdolabı tamir problemi yaşamayacaksınız.

Dondurucunun buzunu çözün

Bugün mevcut olan çoğu dondurucu donmaz, ancak manuel buz çözme üniteniz varsa, yılda en az bir kez buzunu çözdüğünüzden emin olun. Donun yaklaşık yarım inç kalınlığa ulaşmasına asla izin vermeyin ve buz çözme işlemi sırasında buzu çıkarmak için tahta veya plastik bir kazıyıcı kullanın. Bölmeyi kazara tahrip ederek sizi gereksiz buzdolabı tamir servislerine harcamaya zorlayabileceğiniz için asla bıçak veya keskin bir nesne kullanmayın.

Buzdolabını aşırı yüklemekten kaçının

Buzdolapları ertesi gün kullanımda yıpranma eğilimindedir ve on ila on beş yıl dayanacak şekilde tasarlanmış olsalar bile, doğru yükün yıpranmayı azaltmasını ve ömrünü uzatmasını sağlar. Aşınmayı azaltmak için bir ipucu, kapıyı, rafları ve kutuları aşırı yüklemekten kaçınmaktır. Kapılarda ve raflarda çok fazla ağırlık olması menteşeleri ve contaları gevşetebilir ve kendinizi beklenenden daha kısa sürede buzdolabı onarım servislerini ararken bulabilirsiniz.

 

birevim
Paylaş

3 Comments

  1. Hasan Özdemir Reply

    Güzel öneriler olmuş derin dondurucularda eşya ömrünü uzatma gibi bir teknik olduğunu bilmiyordum 🙂

  2. Muhammet Güneş Reply

    Derin dondurucularda bildiğim kadarıyla sık sık kapağı açılmaması gerekiyor içindeki soğuğu muhafaza edebilmesi için, aksi taktirde çok elektrik ve ömür kısalması oluyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × four =