Android telefonunuzda zayıf pil ömrüne katkıda bulunan bir dizi faktör vardır. Daha ince gövdeler, daha parlak ekranlar, daha hızlı işlemciler, daha fazla arka plan yazılımı ve daha hızlı internet bağlantıları telefon pillerine zarar veriyor, bu nedenle pil kutuları ve taşınabilir pillerin popülaritesi arttı.
Güç Tasarrufu Modunu Aç
Telefonunuzun pilinin normalden daha uzun süre dayanması gereken bir durumda takılıp kalacağınızı mı düşünüyorsunuz? Telefonunuzu, pil ömrünü yiyebilecek işlevleri otomatik olarak kesen güç tasarrufu moduna geçirin.
Kablosuz İletişim
Ağ verileri pilinizde yorucu olduğundan, mümkün olduğunda Wi-Fi kullanın. Telefonunuzdaki hızlı ayarlar panelinden mobil veri hizmetlerini kapatarak telefonunuzun hücresel veri kullanmasını durdurabilirsiniz. Ayrıca, tüm veri ağı özelliklerini devre dışı bırakmak ve Wi-Fi’yi açmak için Uçak Modunu kullanabilirsiniz, ancak bu gelen aramaları ve SMS metinlerini bozacaktır.
Aktif İzlenmeyi Durdur
Bluetooth, NFC, telefon görünürlüğü ve konum hizmetleri gibi özellikler yararlıdır, ancak telefonunuz bağlanmak ve güncellenmek için ping yaparken pilinizi boşaltın. Pili korumak istiyorsanız, gerçekten ihtiyacınız olana kadar onları kapatın.
Ayrıca, sesli yardımcı programınıza her zaman ihtiyacınız olmayabilir. Google Asistanınız çalışıyorsa Asistan ayarlarına gidin ve devre dışı bırakın, bu da Google Asistan’ın pil ömrünü aktif olarak dinlemesini ve kullanmasını durduracaktır.
Ekranınız Çok Parlak Değil mi?
Akıllı telefon ekranları bu günlerde harika görünüyor, ancak şaşırtıcı derecede net çözünürlük ve bol pikseller pili bitiriyor. Muhtemelen cihazınızın en yüksek ayara gelmesine gerek yoktur. Ekran ayarlarınıza gidin ve ekrandaki parlaklığı azaltın; gözleriniz ve piliniz size teşekkür edecektir.
Ayrıca, algılanan ihtiyaçlarınıza göre ayarlanan ancak ekranınızın parlaklığını olması gerekenden daha yüksek hale getirebilen otomatik parlaklığı devre dışı bırakmayı da düşünmelisiniz.
Ekranınızın ne kadar süreyle aktif kalacağını da değiştirebilirsiniz. Telefonunuzdaki ekran ayarları altında, birkaç saniye sonra kararmasını sağlayın. Belirli uygulamalardan gelen bildirimleri devre dışı bırakmak için bildirim ayarlarına gidin, böylece her yeni uyarı geldiğinde telefonunuz yanmaz.
Duvar Kâğıdını Yeniden Düşünün
Hareketli duvar kâğıdından uzak durun, çünkü ekranınızın canlandırması enerji gerektirir. Kendinizi içinde daha az renk bulunan bir arka planla sınırlamak da iyi bir fikirdir, çünkü ekran çok farklı renkler oluşturması gerekiyorsa daha fazla enerji tüketir.
Bir elektronik uzmanı tanıdığım %20 altına düştüğünde şarja takmamı ve %90-95 aralığında çıkarmam gerektiğini söylemişti.
Güzel öneriler, deneyeceğim 🙂
Öneriler güzel, birde telefonu geceleri şarjda bırakmamak gerekiyor lityum pil falan fark etmiyor telefona zarar
Telefonu sürekli şarja takmak yerine bir kere tam şarj edip sonra bitirip tekrar takıyorum, sürekli şarj ettikçe zarar görüyor bence
Telefonumu 1-2 günde ya da çok kullandığımda günde 1 kere tam şarj ediyorum, sürekli şarja tak çıkar pil ömrünü azaltıyormuş